Arrangement LiberationTour "Your Freedom started here..."

Liberation Tour laat je genieten van het landschap in het ‘Toscane van Gelderland’ en ondertussen beleef je de geschiedenis van dit gebied in 1944 en 1945. Onderweg luister je naar de muziek uit die tijd en naar de uitleg van een gekwalificeerde gids. Het thema van de tour “Your Freedom started here...” is gebaseerd op de laatste operatie vanuit Nederland die in mei 1945 Nazi-Duitsland tot overgave heeft gedwongen.

De Tour van ruim 2,5 uur wordt uitgevoerd met een authentieke DODGE, die in 2014 haar 70ste verjaardag heeft gevierd. De bijnaam voor deze mooie dame is “BEEP”. Onderweg wordt je met ondersteuning van audio- en videomateriaal bewust gemaakt van de verschillende facetten van de Bevrijding. Denk hierbij aan: Market Garden, operatie Veritable, de periode als frontgebied en de evacuatie van de bevolking. De tour volgt zijn route over verharde en onverharde wegen en bezoekt in Groesbeek en omstreken de locaties waar de troepen geland zijn. Ook de bijzondere plek waar vandaan de troepen de aanval op Duitsland in 1945 hebben ingezet, wordt bezocht. Na de tour is het je nog veel duidelijker geworden, dat de inspanningen en ontberingen van de jongens van toen, ervoor zorgen dat jij nu nog steeds kan ervaren wat vrijheid is.

Een reactie van een gast die de tour al heeft beleefd:
"Op een enerverende wijze zijn we meegenomen naar belangrijke locaties uit de oorlogsgeschiedenis van Groesbeek in de periode september 1944 en februari 1945. In beeld en geluid wordt deze tijd tot leven gebracht. Voor een ieder met interesse in de gebeurtenissen aan het einde van WO ll is het een must om deze tour mee te maken."

Arrangement:
De prijs voor een tour met 8 personen bedraagt €240,- (€30,- p.p.). Voor groepen van 10 tot en met 28 personen is de prijs €32,50 p.p., Afhankelijk van de groepsgrootte worden voor de tour dan meerdere authentieke voertuigen ingezet. Voor €4,50 p.p. extra kan je koffie/thee met ‘iets erbij’ boeken, die we onderweg gebruiken bij een van de aangesloten horeca gelegenheden.

Wil je er een hele dag op uit? Dan is het arrangement in samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en hotel-restaurant ’t Zwaantje een goede tip! Voor €56,30 p.p. boekt u dit arrangement dat bestaat uit: koffie/thee met bevrijdingsgebak, entree voor het museum, een heerlijke bevrijdingslunch en de Liberation Tour 'Your Freedom started here...'. De volgorde kan zelf worden bepaald. Minimum aantal van 7 personen.

Uitbreidingsmogelijkheden:
- Bezoek aan een wijngaard met een proeverij
- Barbecue of diner als afsluiting van de dag
- Fietsen over het oude spoor naar Kranenburg of Kleve
- Overnachten bij diverse partners, voor zowel groepen als individuele bezoekers
- Ontspannen door inspannen met boerengolf, discusgolf, hindernisbaan of (elektrische) fietstochten
- Een bevrijdingsdiner bij restaurant La Vie, waarbij je de Tour herbeleeft voor €24,95 p.p.

Arrangement
Duur ochtend of middag
Prijs €30,-
Organisatie LiberationTour
Telefoonnummer +31(0)6-22484551

Legenda