Rondje Rosendael - Kasteel Rosendael

Bij aankomst op landgoed Rosendael ontvangen wij u in onze oranjerie of theeschenkerij, alwaar wij u een heerlijk kopje koffie of thee (inclusief een 2de koffierondje) met een smakelijk gebakje serveren. Aansluitend kunt u deelnemen aan een rondleiding door het indrukwekkende kasteel en park Rosendael (diverse starttijden tussen 12.00 en 16.00 uur).

In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden.

Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

Tijd en datum: op aanvraag tussen 11.00 – 17.00 uur (duur ca. 2,5 uur). 

Inbegrepen in het arrangement:
-
Koffie of thee (incl. 2de rondje)
- Gebak
- Rondleiding door kasteel en park Rosendael

Arrangement
Duur 2,5 uur
Prijs €14,00
Organisatie Kasteel Rosendael
Telefoonnummer 026 - 364 46 45
E-mailadres rosendael@glk.nl
Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda