Herbeleef de middeleeuwen in Klooster Graefenthal

Herbeleef de middeleeuwen in Klooster Graefenthal

In 1248 stichtte graaf Otto II van Gelre het Cisterciënzer vrouwenklooster Graefenthal. Stap door de kloosterpoort en laat u verrassen door 8 eeuwen geschiedenis. Op het kloosterterrein bevindt zich nog altijd de kruisgang, het imposante hoofdgebouw met originele zolder uit de 16e eeuw, de brouwerij, de remise en de duiventoren, alles omsloten door een robuuste vestigingsmuur. De rivier de Niers liep om en door het kloosterterrein.

Het voormalige klooster heeft tot op de dag van vandaag haar charme behouden. Nog steeds kunt u van deze karakteristieke historische locatie genieten door het bezoeken van een middeleeuws evenement, het nuttigen van koffie met gebak in de taverne, een rondleiding of het vieren van een familie- of bedrijfsfeest.

Inbegrepen in het arrangement:
-
Ontvangst met koffie, thee en gebak in een authentieke ruimte
- Rondleiding op het kloosterterrein en in de oude historische ruimten van het klooster
- Uitgebreide lunch

Arrangement
Duur 1 dagdeel
Prijs €22,50
Organisatie Kloster Graefenthal
Telefoonnummer +49 (0) 2823 – 9288780
Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda