Rondje Garderen - Staverden - Drie

Ontdek de oude Veluwe

Route Garderen - Staverden - Drie

Ervaar de geschiedenis van Garderen, Uddelermeer, Drie en Staverden!

Tandem Huren 2Vanuit het centrum van Garderen, vanaf de VeluweSpecialist, vertrekt een prachtige route die u per e-step, fiets of tandem kunt afleggen. De route komt langs het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland, het Uddelermeer. Deze locatie van Spannende geschiedenis is geen gewoon meer maar een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het is een zogeheten pingoruïne, een ingestorte ijsheuvel. De route gaat daarna door naar het kleinste stadje van Nederland; Staverden. Staverden kreeg al in 1298 stadsrechten van de Duitse koning Rudolf. Maar een echte stad is het nooit geworden. En dat is nu net ook de charme van Staverden. Het is een prachtig voorbeeld van een kasteel met een zelfvoorzienend landgoed, een groene erfenis van eeuwenlang adellijk leven op de Veluwe.

E Step Huren 7Verder gaat de route door Speuld en langs het oudste bos van Nederland. Een  prachtige route uiteraard met voldoende stopplaatsen om te picknicken, een wandeling te maken of een terrasje te pakken.

Wanneer u een fiets, e-step of tandem huurt bij de Veluwe Specialist, ontvangt u hier gratis deze route erbij. Uiteraard staan er in de route omschrijving verhalen over het gebied opgenomen.

Fietshuur: € 8,75 (incl. route)
Tandemhuur: € 12,25 p.p. (incl. route)
E-step (elektrisch scootertje): huur € 15,00 (incl. route)
Elektrische fietshuur: € 25,00 (incl. route)

Facebookheader

Arrangement
Duur Afhankelijk van gekozen vervoersmiddel
Organisatie Veluwe Specialist
Telefoonnummer 0577 460 443
Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda