Kasteelfeesten Wijchen

De Stichting Kasteelfeesten werd opgericht in 1982 om de feestelijkheden te organiseren ter gelegenheid van het feit dat in 1983 de gemeente Wijchen het kasteel 50 jaar daarvoor had verworven van de familie van Humalda van Eijsinga. De toenmalige burgemeester Jonckheer van Rijckevorsel had hiertoe het initiatief genomen. Door dit feit werd voorkomen dat het fraaie kasteel zou worden gesloopt. Zo'n aankoop tijdens de crisisjaren lijkt nogal gewaagd. Echter het historisch besef, om dit waardevolle gebouw voor toekomstige generaties veilig stellen, gaf de doorslag tot het aankoopbesluit.

Het gemeentebestuur wilde deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan. Van 12 mei t/m 23 mei in 1983 werden de eerste "Kasteelfeesten" gehouden. Deze feesten boden een reeks van activiteiten en evenementen voor jong en oud. Een zeer enthousiast en creatief comité had in korte tijd een bijzonder veelzijdig en aantrekkelijk programma samengesteld. Eén van de activiteiten was de Kastelen wandeltocht die voor de 1e maal plaats vond. Dit wandelgebeuren is al die jaren verbonden gebleven met de Kasteelfeesten en wordt nog ieder jaar gehouden op Hemelvaartsdag.

Evenement
Van woensdag 24 mei 2017
Tot en met zaterdag 27 mei 2017
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda