Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

Tijdens de Pinksterdagen is het Gelderse kasteel Ammersoyen weer bewoond zoals in de middeleeuwen. Meer dan vijftig middeleeuwse figuren, waaronder de hertog van Gelre en de hertogin van Brabant, zullen het jaar 1400 verbeelden.

Neem een kijkje in het dagelijks leven in de middeleeuwen in een van de best bewaarde kastelen van Nederland, met een uitgebreid programma voor jong en oud. Zowel in het kasteel, als op de voorburcht en het buitenterrein is overal wat te beleven. Ontmoet de hertog van Gelre en de hertogin van Brabant met hun kleurrijke gewaden in de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Maak kennis met de jonkvrouwen, de astroloog en de hofkapelaan en bekijk het gewapend escorte bij de schandpalen en de vele andere middeleeuwse personages die u in en buiten het kasteel tegenkomt. Er is ook muziek en archeotolken vertellen u verhalen bij de taferelen.

Neem zeker ook een kijkje bij de middeleeuwse keukens waar het banket voor de hertog wordt bereid. De meest wonderlijke gerechten worden daar vandaan naar de ridderzaal gebracht. Het banket vol rituelen en vermaak, is één van de hoogtepunten in het programma. Voor kinderen zijn er binnen en buiten allerlei spellen Ook is er een kinderveldslag waarbij kinderen leren hoe ze zich 'ridderlijk' horen te gedragen. Op het buitenterrein vindt u een middeleeuwse markt met leuke kramen en op het terras van het koetshuis kunt u met een hapje en een drankje genieten van alle taferelen die zich op het kasteelterrein afspelen.

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond is een leuk en sfeervol dagje uit voor jong en oud.

Evenement
Van zondag 4 juni 2017
Tot en met maandag 5 juni 2017
Tijd 11:00 tot 17:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda