Tentoonstelling 'Vriendschap tussen Albany en Nijmegen'

In september vieren we het 70-jarig bestaan van de vriendschap tussen Nijmegen en de Amerikaanse stad Albany. In 1947, toen Nijmegen net de oorlog achter de rug had, kwam er op de Waalkade een schip vol met hulpgoederen en bouwmaterialen aan. Het schip kwam uit Albany en was onderdeel van een brede hulpactie, die deze hoofdstad van de staat New York had opgezet. Zo waren er speciale Nijmegen-corners in hun winkels, in hun bioscopen draaide er een film over Nijmegen en door heel Albany hingen posters met de oproep: ‘Adopt a family in Nijmegen’.

In het kader van dit jubileum organiseert de Stichting ‘Friendship Albany Nijmegen’ een expositie ter ere van de Amerikaanse bevrijding, de wederopbouw van Nijmegen en de vriendschap, die toen is ontstaan tussen onze steden.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van stichting FAN.
Evenement
Van zondag 17 september 2017
Tot en met donderdag 12 oktober 2017
Informatie www.stichtingfan.nl
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda