024 Geschiedenis Nijmegen

Van 13 t/m 15 oktober 2017 vindt 024geschiedenis plaats, een onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Het weekend staat dit jaar in het teken van het thema 'geluk' en is gevuld met diverse activiteiten over het geluk én ongeluk in het verleden van Nijmegen. Van Noviomagus tot "Havana aan de Waal": beleef de geschiedenis van de oudste stad van Nederland.

Stevenskerk
Vrijdagavond 13 oktober is de openingsavond van 024geschiedenis in de Stevenskerk. Kom luisteren en kijken naar diverse lezingen en optredens: zo zal de Denker des Vaderlands, René ten Bos, ons meenemen op een filosofische zoektocht naar geluk en krijgen we een preview van de musical ‘Ketters, geloof in Nimmegen’.
 

De traditionele historische markt van 024geschiedenis wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken! De diverse (cultuur)historische instellingen en verenigingen die Nijmegen rijk is zullen in de Stevenskerk een pop-up museum vormen rond het thema geluk. Struin op 13 en 14 oktober langs fascinerende objecten, aanschouw uniek beeldmateriaal en neem een kijkje bij de diverse activiteiten in de kapellen!

Mariënburg
Vergaar historische kennis en inspiratie in het culturele hart van de stad. Schuif op 14 oktober aan bij de lezingen van Radboud in de Stad in Bibliotheek Mariënburg of bij de film over Nijmeegs Geluk in LUX! In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis ontdek je de geluksgeschiedenis van NEC in een verrassende tentoonstelling. Op zaterdagavond kun je in LUX wederom je kennis testen in de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz 2017 of genieten van het 'Qluerig' LBHT-programma in Bibliotheek Mariënburg.

Valkhofkwartier
Beleef in het Valkhofkwartier actief geschiedenis, geschikt voor jong en oud! Je kunt op 15 oktober meedoen met een unieke historische smikkeltocht langs de diverse locaties van het Valkhofkwartier. Tijdens deze zoektocht naar historische hapjes ontdek je verschillende activiteiten zoals wandelende theatervoorstellingen en een exclusieve rondleiding door de Bastei! Op Kelfkensbos zijn er bovendien levensgrote geschiedenisspellen: van 'Romeins Risk' tot 'Operation Market Garden'. Ook kun je je laten meeslepen door de spannende verhalen in de geluksroute van het Gilde!

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over het programma van 024geschiedenis 2017 op de website: www.024geschiedenis.nl 

Evenement
Van vrijdag 13 oktober 2017
Tot en met zondag 15 oktober 2017
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda