Dag van de Arnhemse geschiedenis

Geschiedenis is altijd aanwezig en relevant om dat wat vandaag gebeurt goed te kunnen begrijpen. Begrip leidt tot inzicht, nuancering en mogelijk een andere kijk op de wereld. Daarom is het belangrijk de geschiedenis levend te houden.

Tijdens de DAG van de Arnhemse Geschiedenis op zaterdag 28 oktober 2017 komt de Arnhemse geschiedenis tot leven. Jong en oud kunnen deze dag op laagdrempelige wijze kennismaken met het verhaal van vroeger tot nu door deel te nemen aan circa 25 activiteiten. In 2017 staat de DAG in het teken van het thema Geluk. Tijdens de DAG zijn er op meerdere locaties in Arnhem uiteenlopende activiteiten: bezoeken, kijken, luisteren en meedoen. 

De DAG van de Arnhemse Geschiedenis is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis (oktober), dé grootste jaarlijkse historische gebeurtenis in Nederland en valt binnen het Rozet-breed thema Gelders Erfgoed.

Activiteiten van de DAG van de Arnhemse geschiedenis zijn verspreid over het centrum en Arnhem Zuid. U kunt met de historische bus van de ene naar de andere locatie reizen.

Locatie Arnhem centrum:
Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16
Historische kelders, Kortestraat 16
St. Petersgasthuis, Rijnstraat 71

Locatie Arnhem Zuid:
De schuur van boerderijcomplex De Steenen Camer, Hannesstraatje 2a
Castellum, Hannesstraatje 2a
Romeinse tuin, Hannesstraatje 2a

Evenement
Van zaterdag 28 oktober 2017
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda