Geluk is fietsen in de Romeinse tijd

Een nieuwe fietsroute door Nijmegen, Wijchen en Heumen voert langs luxe villa's, een Romeinse markt en de thermen (badhuis). Geniet mee van het Romeinse geluk via de route Luxe achter de Limes. Met een app kunnen kinderen van 8 tot 88 opgraven en een eigen museum maken. Kijk rond in de Romeinse tijd. Leer van de 'weet je datjes'. En met een beetje geluk kun je de quiz foutloos invullen.

Op de website Spannnende Geschiedenis is de route te downloaden, maar er zijn ook filmpjes te zien en meer informatie te lezen over de villa's en het badhuis. Sfeerbeelden laten zien hoe het in de Romeinse tijd uitzag. De fietsroute is 46 km lang, maar hij is makkelijk in drieën te delen. Start bij Museum het Valkhof in Nijmegen, bij het Museumkasteel in Wijchen of bij de bibliotheek (Broeksingel 2) in Malden. De boekjes Luxe achter de Limes zijn te koop bij de musea en bij het VVV. De app kunt u downloaden.

Evenement
Van zondag 1 oktober 2017
Tot en met dinsdag 31 oktober 2017
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda