Geluk langs de Limes

Bezoek de resten van een Romeinse tempel onder de Grote Kerk in Elst.

Dankzij decennia lang onderzoek en archeologische opgravingen kunnen we de Romeinse Limes op veel manieren en plekken (her)ontdekken. De prachtige vondsten en bijzondere verhalen vind je terug in de vele musea en parken langs de Limes.

Zo weten we van het bestaan van enkele tempels, waar de Romeinen hun geluk kwamen zoeken. Zoals de Fortunatempel in Nijmegen. Fortuna is de godin van geluk en voorspoed, en van dat Latijnse woord komt ons woord ‘fortuin’ vandaan. Als geluk bij een ongeluk ontdekte men in Elst tijdens de WOII onder de verwoeste Grote Kerk in Elst de fundamenten van twee Romeinse tempels aan, waarvan de ‘jongste’ één van de grootste Romeinse tempels boven de Alpen bleek te zijn.

Praktische informatie
Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis zijn de tempels onder de Grote Kerk in het weekend van 14 en 15 oktober te bezoeken, op verschillende tijden tussen 13.30- 16.30.

Reserveren is absoluut noodzakelijk vanwege de beperkte toegangsmogelijkheden.

Evenement
Van zaterdag 14 oktober 2017
Tot en met zondag 15 oktober 2017
Tijd 13:30
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda