Rondleiding langs topstukken - Nationale Archeologiedagen

Stap het weekend van 13, 14 en 15 oktober 2017 in de wondere wereld van de archeologie. Kom zien, horen ontdekken en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen. Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten.

In museum het Valkhof kunt u samen met een museumspecialist de bijzondere verhalen ontdekken achter 25 topstukken uit het Provinciaal Depot voor Bodemvonsten. Hij/zij is op zaterdag aanwezig van 14.00-16.00 uur en op zondag van 13.00-15.00 uur. Graag tot dan!

Het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten
Deze imposante archeologische collectie omvat vele honderdduizenden scherven en fragmenten afkomstig van meer dan duizend vindplaatsen in Gelderland. Daarnaast bevinden zich in de depots bijzondere objecten zoals een zo goed als ‘nieuwe’ Romeinse houten ladder, een prachtig bronzen beeldje van de godin Minerva en een zilveren haarnaald uit de vroege middeleeuwen. Er komen nog steeds nieuwe vondsten bij en worden oude vondsten herontdekt in de depots. U krijgt nu de kans om een selectie van 25 topvondsten uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten te bewonderen: van vuurstenen werktuigen uit de late Steentijd (ca. 12.000 voor Chr.) tot een grafplaat uit de 18de eeuw, allemaal vondsten met een bijzonder verhaal, die de rijke geschiedenis van Gelderland prachtig illustreren.

Evenement
Van vrijdag 13 oktober 2017
Tot en met zondag 15 oktober 2017
Tijd 13:00 en 14:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda