ArcheoAcademy over opgravingen in Nijmegen Noord

Deze keer staat Nijmegen-Noord centraal in de ArcheoAcademy. Bij de bouwwerkzaamheden in deze buurt is veel archeologisch onderzoek gedaan. Daarbij zijn behalve honderden potscherven en stukken glas en steen ook houten duigen, munten, kogels, dierlijke botten en menselijke crematiegraven gevonden. Daarmee kunnen archeologen achterhalen hoe mensen leefden, wat ze aten en hoe oud ze konden worden. Ook vertellen die vondsten welke bezittingen mensen hadden.Dankzij die aandacht voor het ‘mijn en dijn’ weten we ook waarvan mensen bezeten waren.

In zijn lezing in Museum Het Valkhof vertelt archeoloog Cees Koot hier alles over. Dit doet hij aan de hand van het het archeologisch onderzoek naar het voormalige Kasteel Lent, Fort Knodsenburg en het prehistorisch landschap.

 Tijd: 14.30 tot 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig, toegang tot de lezing is gratis.

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda