Door het oog van Paul Huf

Kunstwerk! Liemers Museum organiseert van 17 december tot en met 25 februari een expositie van Paul Huf. De beroemde, Nederlandse fotograaf was decennialang huisfotograaf van Turmac en de Peter Stuyvesant Collectie.

Paul Huf werd in de jaren 40 en 50 beroemd met zijn verdiensten binnen met name de mode-, portret- en reclamefotografie. Zo fotografeerde hij leden van het Koninklijk Huis, groeide hij uit tot een gevierd modefotograaf en was hij de bedenker van de Grolsch-campagne Vakmanschap is meesterschap. 

Minder bekend is dat Huf, als vriend van toenmalig Turmac-directeur Alexander Orlow, vanaf het begin van de jaren 60 meewerkte aan reclamecampagnes van Pall Mall en Peter Stuyvesant. In deze hoedanigheid schoot hij tevens vele foto’s van de Peter Stuyvesant Collectie. De Peter Stuyvesant Collectie was de internationaal bekende kunstverzameling van de sigarettenfabrikant Turmac. De collectie was vernieuwend door de plaatsing van kunst in de fabriek te midden van het werkende personeel. 

De expositie toont vele foto’s van de kunst in de fabriek en de wisselwerking met het personeel. Ook de bekroonde film Adventure in Art die Paul Huf in 1973 in de sigarettenfabriek maakte wordt getoond.

Evenement
Van zondag 17 december 2017
Tot en met zondag 25 februari 2018
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda