Lezingen over het leven van vrouwen en kinderen in de middeleeuwen

In samenwerking met de Brediusstichting organiseren kasteel Hernen een tweetal lezingen met als onderwerp: Het leven van vrouwen en kinderen in de middeleeuwen

Eeuwenlang leven wij al met het beeld van de ‘donkere Middeleeuwen’. Vaak worden de termen ‘middeleeuws’ of ‘feodaal’ gebruikt om een verwerpelijke toestand uit te drukken. Dit beeld is niet nieuw, maar ons nagelaten door de humanisten in de Renaissance die van mening waren dat de periode tussen de Romeinse tijd en hun eigen, nieuwe tijd, een periode was van duisternis, verval, onwetendheid en barbarij. Wij verlaten in deze cursus dit eeuwenoude stereotype en bekijken hoe boeiend de Middeleeuwen in werkelijkheid waren.

Op zondag 10 december neemt Drs. Georgine Weertman u mee naar de middeleeuwen. Zij zal het het leven van vrouwen en kinderen in de middeleeuwen bespreken geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal De lezingen duren beide  ca 1,5 uur met korte pauze . De deelnemers ontvangen vooraf uitgebreide hand-outs met hoofdpunten en aanvullingen.

Tijd: 10.45 -16.00 uur 
Reserveren:  brediusstichting@hetnet.nl

Evenement
Van zondag 10 december 2017
Tijd 10:45
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda