Bouwhistorische rondleiding door kasteel Ammersoyen

Hoe werden kastelen zoals Ammersoyen in de middeleeuwen gebouwd, hoe zag het er oorspronkelijk uit en hoe functioneerden middeleeuwse kastelen? Was een kasteel een ruwe soldatenburcht of juist een luxe adelswoning? Wat zegt een middeleeuws toilet over de status van de kasteelheer? Deze vragen komen aan het bod tijdens deze bouwhistorische rondleiding met de bouwmeester door kasteel Ammersoyen.

De ‘middeleeuwse bouwmeester' toont met authentieke instrumenten de praktijk van burchtenbouw en kijkt met een bouw- en kunsthistorisch oog naar het kasteel. Kasteel Ammersoyen dient als voorbeeld om dieper in te gaan op middeleeuwse kastelenbouw in Nederland.

Deze themarondleiding voert om het kasteel heen en door de middeleeuwse ruimtes van het kasteel en wordt gegeven door Marius Bruijn, museoloog, onderzoeker en theatermaker. Bruijn richt zich op middeleeuwse architectuur en kastelenbouw.

Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
Aanvang: 13.00 uur, tijdsduur: circa 90 minuten

Reserveren is noodzakelijk

Evenement
Van zondag 7 januari 2018
Tijd 13:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda