DRU Industriepark

Regionaal Startpunt - Achterhoek

Regionaal startpunt - DRU Industriepark

Het DRU Industriepark in Ulft is een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed. Ooit werden hier in de DRU IJzergieterij kanonnen, haardplaten, en de bekende roodbruin emaille pannen gemaakt. Nu is het een ‘hotspot’ voor werken, wonen, recreatie en cultuur.

In een van de 7 oude fabrieksgebouwen vind je innovatiecentrum ICER. Met in het entreegebouw het regionaal startpunt van Spannende Geschiedenis. Je kunt er terecht voor inspiratie, informatie en routes. Ook de VVV heeft een plek in ICER.

ICER is een eigentijds belevingsmuseum en publieksattractie met volop aandacht voor 250 jaar ijzerhistorie. Het is ook een broedplaats voor kunst en techniek. In twaalf interactieve
presentaties gaan jongeren, ondernemers, studenten, technici, uitvinders en kunstenaars het experiment aan. En ze maken je er deelgenoot van.

TIP: Tweemaal per dag is er een fantastisch multimedia-spektakel waarin geschiedenis en droom tot leven komen.

DRU Industriepark
Innovatiecentrum ICER
Hutteweg 24, Ulft 
I: www.icer.eu

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Legenda