Museum Het Valkhof

Regionaal Startpunt - Rijk van Nijmegen

Regionaal startpunt - Museum Het Valkhof

Meer weten, inspiratie en/of tips voor routes? Kom dan naar het regionaal startpunt van Spannende Geschiedenis in de Rijk van Nijmegen bij Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Museum Het Valkhof
Op de plek waar ooit de Stad der Bataven werd gebouwd, Romeinen een klein legerkamp hadden en later de machtige Valkhofburcht verrees, daar vind je nu Museum Het Valkhof. Je kunt er genieten van een topverzameling archeologie, die de aandacht richt op het leven van burgers, handelslieden en militairen in de Romeinse tijd. Nijmegen was de grootste en belangrijkste stad van Romeins Nederland. Ook vind je er beeldhouwwerk, schilderijen, prenten, en kunstnijverheid, die volop vertellen over Gelre en de Middeleeuwen. Liefhebbers van hedendaagse kunst vinden in het museum ook eigentijdse kunst. Het gebouw alleen al is een aanrader!

Museum Het Valkof
Kelfkensos 59, Nijmegen
T: 024-3608805
I: www.museumhetvalkhof.nl

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Legenda