Landgoed in de Vuurlinie
40 km, Regio Arnhem

De Veluwezoom wordt gekenmerkt door zijn vele landgoederen en buitenplaatsen en wordt dan ook ‘Gelders Arcadië´ genoemd. De adel verpoosden hier graag. Operation Market Garden vond hier plaats. Alle periodes hebben hun sporen nagelaten in het landschap. Fiets door een prachtige overgang van het verstedelijkt gebied rond Arnhem en de dorpen langs de Rijn naar de woeste natuur van de Veluwe.

Deze route is speciaal samengesteld langs Spannende Geschiedenis locaties en is samen met andere routes gebundeld in de app Spannende Geschiedenis routes. Gratis verkrijgbaar in de App store, de Google Play store en binnen de Beleef Routes app. Installeer de route met 1 druk op de knop en je hebt onderweg geen internet meer nodig. Volg de route en krijg alle informatie over de verborgen historische schatten in tekst, foto's en audio of video.

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Legenda