Nalatenschap van de Rijn
31 km, Liemers

De Rijn komt bij Lobith ons land binnen. Dat leerden we op school. Maar op deze route blijkt dat dit niet juist is. Je leert dat de Rijn bij Spijk Nederland binnenstroomt. Maar je leert op de route ook over tolheffing op de rivier, over de overtocht van Lodewijk XIV in 1672, over de baksteenindustrie en ziet sporen uit het Romeinse verleden.

Deze route is samengesteld langs Spannende Geschiedenis locaties en is samen met andere routes gebundeld in de app Spannende Geschiedenis routes. Gratis verkrijgbaar in de App store, de Google Play store en binnen de Beleef Routes app. Installeer de route met 1 druk op de knop en je hebt onderweg geen internet meer nodig. Volg de route en krijg alle informatie over de verborgen historische schatten in tekst, foto's en audio of video.

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Legenda