Herdenking 101e Airborne Divisie

De 101e Airborne Divisie heeft vanaf begin oktober tot eind november 1944 in de Betuwe gevochten. Dat zijn bijna 2 maanden. In die periode zijn meer dan 250 mannen van deze divisie gesneuveld. In 1982 is door de Vereniging van Airborne Vrienden een monument opgericht langs de Drielse Rijndijk voor de gevechten van deze divisie in de Betuwe. 

Jarenlang heeft er jaarlijks een herdenking bij het monument plaatsgevonden, deze werd destijds georganiseerd door de Vereniging van Airborne Vrienden. Toen er een aantal jaar geen herdenking meer plaatsvond zijn we als stichting in actie gekomen om deze herdenking weer nieuw leven in te blazen. Sinds 2008 organiseert de stichting jaarlijks weer een herdenking bij dit monument in begin oktober.

Basisscholen de Haafakkers en de Klimboom in Heteren nemen ieder jaar deel aan deze herdenking. De kinderen van Groep 8 zullen lessen krijgen over wat er is gebeurd waarna ze helpen met de herdenking die we organiseren. Zo kunnen kinderen gedichten voordragen, kransen aangeven, bloemen leggen en duiven loslaten. Om alle kinderen bij de herdenking aanwezig te kunnen laten zijn hebben wij besloten de herdenking op een schooldag te organiseren.

Iedereen is van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Na afloop is er voor iedereen de gelegenheid om met een kopje koffie nog even na te praten. Als je een krans of bloemen bij het monument wilt leggen is dit natuurlijk altijd toegestaan, tijdens de ceremonie krijgt iedereen de kans zijn, krans of bloemen neer te leggen. Leg je de bloemen of krans met een speciale reden of vanuit een organisatie, dan verzoeken wij jou dit van tevoren aan ons door te geven zodat wij dit kunnen aankondigen via post@never-forget-them.nl

Evenement
Van vrijdag 13 oktober 2017
Tijd 13:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda