Trotseer de elementen
52 km, de Veluwe

Eeuwenlang lag het gebied rond de noordelijke Veluwerand in isolement. Tot de aanleg van de Zuiderzeestraatweg in de 19e eeuw was het overgangsgebied van natte naar droge gronden over land moeilijk bereikbaar. Toch vond men er al sinds de prehistorie hun weg. Deze route laat u kennismaken met de overblijfselen uit het bewogen verleden van dit gebied. Trotseer de elementen zoals generaties Veluwenaren voor u hebben gedaan!

Deze route is speciaal samengesteld langs Spannende Geschiedenis locaties en is samen met andere routes gebundeld in de app Spannende Geschiedenis routes. Gratis verkrijgbaar in de App store, de Google Play store en binnen de Beleef Routes app. Installeer de route met 1 druk op de knop en je hebt onderweg geen internet meer nodig. Volg de route en krijg alle informatie over de verborgen historische schatten in tekst, foto's en audio of video.

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Legenda