Battlefield Fietstour 'De Bevrijding van Nijmegen'

Beleef op zondag 1 oktober tijdens een battlefield fietstocht hoe Operatie Market Garden de stad Nijmegen geluk en vrijheid bracht, maar er tegelijkertijd voor zorgde dat de stad in de fronlinie kwam te liggen.

Op zondag 17 september 1944 begint met operatie Market Garden een nieuwe periode voor Nijmegen. De fel bevochten slag om Nijmegen was van groot belang voor het verloop van de rest van de bevrijding van Nederland en Europa. De operatie brengt de stad geluk en vrijheid terug, maar tegelijkertijd komt Nijmegen in de frontlinie te liggen. Een roulette van bevrijdingsfeesten en schuilkelders en een strijd om de vrijheid van een stad.

Tijdens de fietstocht op 1 oktober (met eigen fiets, 10 km) rijdt u over de WO2-slagvelden in en rond Nijmegen onder begeleiding van twee gidsen.

Startlocatie: standbeeld Mariken van Nimwegen, Grote Markt, centrum Nijmegen. Bij slecht weer vervalt de fietstocht.

Tijd: 13.00-17.00 uur.

Kosten ter plekke te betalen aan de gids: € 6,00 pp incl. entreebewijs met 50% korting voor het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De Museumkaart is niet geldig.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl

Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda