Open rondleidingen 'De SS: Veelzijdig Extremisme'

De naam SS roept vrijwel onmiddellijk beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders. In de praktijk omvatte de SS echter een ongekend aantal organisaties. De SS was een zeer brede misdadige organisatie die haar pijlen richtte op alle aspecten van de samenleving. Wie wist bijvoorbeeld dat de SS archeologische expedities naar o.a. Tibet organiseerde, kruidentuinen aanlegde in concentratiekampen en de Waffen-SS één van de meest multiculturele organisaties op aarde was?

In deze tentoonstelling zal worden ingegaan op de grotendeels onbekende en verborgen geschiedenis van de SS, haar structuur, haar wreedheden en al haar vreemde en bizarre aspecten. De open rondleidingen zijn om 14.00 uur en om 15.00 uur en zullen worden gegeven door een historicus van het Bevrijdingsmuseum. De Museumkaart geldig. Reserveren is niet nodig. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Evenement
Van zondag 10 december 2017
Tijd 14:00 en 15:00
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda