Rondje Ammersoyen - Kasteel Ammersoyen

Bij aankomst op Kasteel Ammersoyen ontvangen wij u in onze taveerne waar we u een heerlijk kopje koffie of thee met een gebakje serveren. Aansluitend kunt u mee met de rondleiding onder begeleiding van een gids om het kasteel te bekijken.  Na afloop serveren we u gratis een tweede kopje koffie of thee.

Wanneer u Ammersoyen bezoekt, zult zich al snel in de middeleeuwen wanen. Dit Gelderse kasteel dat rond 1300 gebouwd werd, is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland. Het interieur heeft zijn middeleeuwse karakter behouden, met onder meer een ridderzaal, een vrouwenverblijf, torenkamers en trappen in de metersdikke muren. Op de museumzolder krijgt u een beeld van het leven op het kasteel door de eeuwen heen. Ook voor kinderen is er tijdens de rondleiding van alles te beleven. Op de zolder zijn er allerlei leuke doe-activiteiten en in de wapenkamer mogen ze onderdelen van een harnas passen.

Kasteel Ammersoyen is één van de zeven opengestelde kastelen van de stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. Het kasteel is gelegen in het prachtige rivierlandschap van de Bommelerwaard, op de grens van Gelderland en Noord-Brabant tussen Zaltbommel en 's-Hertogenbosch.

Inbegrepen in het arrangement:
- Kopje koffie of thee met gebak (appelrondje) in de taveerne van het kasteel
- Gratis tweede kopje koffie of thee
- Entree voor de rondleiding door het kasteel

De duur van het arrangement is twee uur.

Prijs:
€12,75 per persoon, kinderen t/m 12 jaar: €9,75

Bijzonderheden:
- Reserveren is noodzakelijk en is mogelijk via ammersoyen@glk.nl
- Dit arrangement is mogelijk tijdens de reguliere openingstijden van kasteel Ammersoyen. Bekijk de openingstijden op de website.
- Voor kinderen is er frisdrank naar keuze i.p.v. koffie of thee.
- Dit arrangement is te boeken voor minimaal 2 en maximaal 15 personen.
- Is uw groep groter dan 15 personen, dan kunt u dit arrangement als groepsarrangement boeken. Uw groep krijgt dan een privérondleiding door het kasteel onder leiding van een gids.  
Meer informatie Kasteel Ammersoyen

 

Arrangement
Duur 2 uur
Prijs €12,75
Organisatie Kasteel Ammersoyen
Telefoonnummer (073) 59 49 582
E-mailadres ammersoyen@glk.nl
Evenementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben een aantal grote en interessante evenementen voor je geselecteerd. Evenementen op imposante kastelen of bijvoorbeeld wandeltochten door deze prachtige provincie.

Bekijk de evenementenagenda.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda