Toevallige ontmoetingen op Kasteel Doorwerth

Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht kom je de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock!

Ontmoet zelf de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth! Er zijn geen extra kosten aan verbonden, je betaalt de normale entree voor het kasteel.

Evenement
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda