Themarondleiding Jachthuis; een kijkje in de keuken

Neem letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van het Jachthuis. Het leven achter de schermen staat centraal: wat deden de dienstbodes in de logeervertrekken, de linnenkamer en de keuken? En wat was de rol van de butler?

Het Jachthuis Sint Hubertus was het buitenverblijf, en later het woonhuis, van Anton Kröller en Helene Kröller-Müller. Zij waren echter niet de enigen die in het huis woonden en werkten. Het ontbrak Anton, Helene en hun gasten aan niets, dankzij het harde werk van onder andere de dienstmeisjes en Jacob de butler. Zij waren de mensen die ervoor zorgden dat er gekookt, gepoetst en gestreken werd. Kamenierster Fraulein Liesbeth Haas hielp Helene met het kappen en kleden.

De rondleider vertelt u over het werk en leven van het personeel in het Jachthuis. Zo krijgt u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

U bezoekt een aantal vertrekken die tijdens reguliere rondleidingen niet toegankelijk zijn. De rondleiding begint in de garderobe en de hal. U bezoekt onder andere de kinderkamer en de kamer van de kamenierster, daarnaast neemt u een kijkje in de eenvoudig ingerichte kamer van de dienstbodes. Vervolgens ziet u een luxe ingericht gastenverblijf: De Professorenkamer. U daalt ook nog even af naar de kelder. Tot slot krijgt u een kijkje in de prachtige keuken en de bijkeuken.

Op vertoon van uw ticket ontvangt u na afloop van de themarondleiding een kop koffie of thee bij het Parkrestaurant of Theekoepel. Let op: de Theekoepel is alleen tijdens weekenden, vakanties en feestdagen geopend!

De themarondleiding zal enkele weekenden niet uitgevoerd worden. Kijk voor actuele beschikbaarheid op de kalender rechtsboven of informeer bij één van de ingangen van het Park, het Bezoekerscentrum of de Theekoepel naast het Jachthuis.

Praktische informatie:
Data: 1 november 2017 t/m 31 maart 2018
Op dinsdag, woensdag en vrijdag om 12.30 en 14.30 uur
Op zaterdag, zondag en tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15:30 uur.
Op maandag en donderdag zijn er geen rondleidingen.
Duur: 75 minuten

Reserveren is verplicht

Evenement
Van woensdag 1 november 2017
Tot en met zaterdag 31 maart 2018
Arrangementen

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Hier staan een aantal arrangementen welke zijn samengesteld door hotels, restaurants en andere organisaties in Gelderland.

Bekijk alle arrangementen.

Routes

Ga op reis door de Gelderse geschiedenis! Wij hebben de mooiste, leukste en meest spannende routes voor je geselecteerd. Routes langs grafheuvels, moordkruizen en imposante kastelen.

Bekijk alle routes.

Legenda